Bor i en resväska

Jaa va ska man säga. har haft mycke å göra å väntar fortfarande på ett arbete som julia ska skicka. hoppas hon skickar i morgon så de e klart innan i morgon kväll när jag ska ha min avskedsfest..

Just de, Avskedsfest. Jag flyttar till jönköping och innan de e de sommarlov med jobb å de ska bli härligt att få göra något annat ett tag. Men även att få komma hem till jonas som ja saknar konstans just nu, de e jobbigt att inte få träffas när man vill.. Men nu åker jag hem på tisdag och tiden fram till dess ska bli väldigt intressant att se hur det går.

Varför? Joo jag bor nämligen i två resväskor, alla kläderna är nerpackade, de ända som är kvar i garderoben är några jackor, några tjocktröjor, två handdukar och sängkläder, några mjukisbyxor men allt annat är nerpackat.. och det är mycket.. JAG VILL HEM NU! nu nu nu nu!!

Men nu hörrni ska jag sova.. Vart uppe sen 7 å tvättat i 5 timmar, e helt död i huvet..

Natt natt
pussar

En av två pysseldagar

En av två pyssel dagar var då till ända... Men inte går jag av för hackor av de, de va en otroligt rolig dag, och mycket inspiration fick jag, och lite små saker fick jag också köpt.. där bland två stansar av martha stuart :)  Helt underbara stansar med fjärilar på.. Söta så söta.

Sen fick jag ett pris med, jag kom tvåa i en tävling där man skulle skapa att mobilsmycke, Jag gjorde en ängel och på så vis kom jag tvåa och fick massa med små garnnystan och en virknål.. Jätte nöjd är jag...

Dock tog det väldigt lång tid innan man började skapa något, de va inte bara mig och julia de va så för utan det var så för de flesta denna gången tror jag. Många hade svårt att komma igång och gjorde väldigt lite saker gämförelse med förra gången.. Men va fasen, otroligt skoj och de blev ändå fina saker.. Gjorde bland annat ett mors dags kort i form av ett ljuskort.. Nu får vi hoppas att mamma inte läser här, för då blir de ju inge skoj.. Sen gjorde ja armband och örhängen å lite andra små saker, men inga stora direkt.. Lärde mig vika en liten ask med, en skojig sak som blev otroligt fin :)

Sen har jag inte alls gjort så mycket. Kom hem för en timma sen vid 23 tiden ungefär och jaa här sitter jag nu, saknar jonas så in i bomben, hade vart mysigt me sällskap å myspys.. Miss him sooo...

Men nu vet ja inte rikigt va ja ska göra, e slut i huvet efter denna dagen, men ändå inte riktgit så trött att ja skulle kunna somna.. Får lägga mig å läsa eller se på tv. I morgon ska ja även försöka få ihop lite kort så ni får se, blev tyvärr inga idag...

Pussar <3

Pysseltävling

Hej hörrni! Idag har inte solen vart framme förens nu på kvällen.. Känns dumt att gå ut å sätta sig nu när ja har massa att göra, hoppas de e soligt hela nästa vecka så ja kan sola.. Men ja får ändå ingen färg, känns ju sådär roligt. Men idag har jag i alla fall pysslar ihop ett sätt med armband och örhänge till pysseltävlingen, Ganska skoj faktist. Fott arbeta med ett materiel som ja aldrig arbetet med inna... Snäckor.. Ojoj, Det är en tävling tills på lördag när manska använda sig av inspirationen Medelhavet. Och de har jag gjort..

Har även scrapat ihop ett kort, och använt mig av snäckor och pinnar.. Dock tålde ja inte pinnarna så ja börja ju känna av ögonen, Björkpinnar så de va väl pollen i de eller något, va ju knoppar på dom.. Har även använt mig av en ganska rolig sångtext, som jag använt och snäckor..

Jag gjorde ett så kallat stafli kort, tror jag de heter.. Lite små klurigt när ja inte mätte helt rätt från början. men nu står det iaf..

Älskar verkligen att pyssla, och ser verkligen fram emot helgen å bara sitta å göra saker man aldrig får tid med annars...

(klicka på bilderna för att få dem i större format)



Min nya klänning

God morgon allihopa!

Idag är det soligt riktigt soligt och varmt som de vart de senaste dagarna. Så jag ska ta detta tillvara och sätta mig ute och plugga å sola samtidigt.. Får hoppas att magen håller ihop bara, för de gjorde den inte igår så de blev sängen hela dagen efter skolan tyvärr :(

Min utstyrsel idag blev en klänning.. Jag har aldrig gillat klänningar förens för ett årsedan. Jag har alltid varit en pojkflicka som inte gillat klänningar, kjolar har gått bra om de vart i jeans men inte annars.. Så denna klänningen är från Halens, och jag älskar den! Helt underbar känns inte alls som en jeansklänning å den är tajt å sitter helt perfekt. Längtar tills ja får ha mina skor till med, kommer bli en perfekt sommar :)


Skolarbete

Idag har jag varit riktigt duktig, och de va längesen ja faktist kännde att de va roligt att hålla på med ett skolarbete :) Jag har nämligen fått måla lite granna på datan.  Riktigt skoj.. Fick iden från en klasskompis, å den passar riktigt bra in på min uppgift med, men lite på ett annat sät skulle man kunna säga :)


Före                        Efter


Efter   Före


Sen har jag även gjort en liten bild som ja snodde från Facebook på en klasskompis :) Hoppas hon inte blir spritt sprongande galen bara ;)

Före    Efter

Solstolar vid vattnet

En annan sak jag inte fått för mig att lägga upp än är denna taclan som jag också gjort.

Det är akryl på duk.. En beställning faktist av min älskade pojkvän där hemma, så den står å pryder hans hylla så fint i vardagsrumet..

Den ser lite kluddig ut såhär, men kom ihåg att all konst ska ses på avstånd!




Blommig ask

Jag har haft en riktigt skaparhelg.. Denna vackra ask har jag också gjort, Den skall dekoreras lite till med adresslapp och andra små goda saker...

Passar bra till gebort present, godisask, jaa vad man vill faktist.


Stämplat ljus

Nu hörrni kommer mitt ljus jag pratade om härromdan. Ber om ursäkt för denna sena bild, men här är den i alla fall, Ingen världsbäst bild, texten syns lite dåligt men det är en liten vers ur låten "I have a dream" från Abba


Passar bra som en gebort present, Varför inte nu när det snart är mors dag? Eller när det är student dags, Passar ypperligt till alla tillfällen.


Done and done :)

Skolarbetet har låssnat och är nu klart :)

Hela 10 sidor blev det, vet inte om det är vad läraren vill ha, men jag har arbetat framm något jag tror stämmer överens med det jag gjort på fältet me projektet i stort iaf..

Jag har faktist inte gjort allt för mycket annars idag.. Pratat me barnmorskan som satte in spiralen, hon vart orolig för mig när ja börja gråta å hade så ont när jag gick där ifrån så hon va tvungen att kolla att de hade gått bra efteråt.. Fick veta att de kan göra ont upp till två veckor efter du satt in den, de känns ju betryggande... ja menar de gör ju inte alls ont eller så, bara sådär att ja får äta smärtstillande på morgon å ibland på kvällen innan ja ska sova.. men inte annars, jag lovar! :)

Men nu hörrni känner jag att de riktigt kliar i fingrarna efter att få pyssla :) Det är ju pysselhelg nästa vecka, å ja hoppas julia är frisk då, stackarn har dragit på sig någon typ av magsjuka verkar det som, inget hon behöver alls tycker jag... hon har så mycke å ligger efter iskolan som det är, varför då få magsjuka.. Illa hoppas på att hon blir frisk innan måndag :)

Men jag ska faktist sätta mig och pyssla, men ja ska städa i köket först å plocka iordning, gå å köpa chips för ikväll å sen bara pyssla.. i morgon ska ja börja måla lite smått.. ser fram emot de :)

Kortet kommer sedan med, måste bara hitta sladden någon stans, tror den kan ligga i resväskan som ja inte packat upp än sen ja va hemma i april haha

Pussaar <3

Forsknings projekt...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... skolarbetena vill inte alls gå min väg längre..

Jag sitter just nu och skriver en vetenskaplig rapport om hur man kan arbeta med barnkonventionen i skolorna utifrån mina egna erfarenheter efter det att jag varit med i kulturprojektet, men jag har just nu kört fast.. Jag har fastnar på teorin och kommer verkligen ingen stans..

Jag menar, en vetenskaplig rapport är ganska svår att göra faktist, sen vet ja inte riktigt om de passar in just nu i utbildningen, vi har inte fått den pedagogiken vi skulle haft, sen e de väl inte riktigt tid för det hela heller.. Vi har ju som sagt aldrig skrivit något större sådant här arbete där vi skall koppla samman fakta och forskning. Det är ganska svårt och inte alls så roligt som man vill.. Problemet är dessutom att det bara skall vara 7 sidor stort, vilket i sin tur är kort för ett sånt arbete så jag vet inte alls hur dom tänkt sig, men det får gå helt enkelt..

Jag har nämligen bestämt mig för att arbetet skall vara klart nu innan helgen är slut så jag är ikapp med allt på måndag och kan lägga manken till de sista som skall göras, nämligen ett läromedel som vi kan använda ute i skolorna.. Får se hur det går, men jag skall iaf teckna och de är ju något jag kan och tycker är roligt, så de ska nog inte heller vara några större problem tror jag, bara jag blir klar me allt annat vill säga..

Men ja ska göra en sista rusch med arbetet nu så får vi se vad det blir..

Pussar<3

Stämplat på ljus

Nu ska ni få höra vad jag lyckats göra idag!

Jag har stämplat en text från en abba låt.. I have a dream... Hur fin låt somhällst så varför inte ha den på ett vitt blockljus?

Dock var det första gången jag gjorde det, så det blev inte helt perfekt, men jag är faktist nöjd, har inte lyckats ta kort än, men det kommer ett i morgon :) då ska ni få se.. altså i skrapteknik man gör detta i.

Älskar det verkligen.

Annars har min dag vart ganska tråkig, lämnat böcker på biblan å sedan vart det hemgång, skickat studentkorten till min familj så dom kan skicka ut inbjudningarna.. sedan har jag istort sätt bara suttit på min datorstol och inte rört mig allt för mycket, har fortfarande fruktansvärt ont i magen, så jag går hela tiden på smärtstillande.. vilket inte alls är jag, är så emot allt vad tabletter heter.. tror mer på att om man har huvudvärk eller mensverk eller ont någon annan stans så drick vatten, ta de lungt och slappna av... Gör något man tycker om, pyssla eller något, koppla bort det onda så försvinner det, En inbildning som en kompis till mig sa..

Givetvis kan det vara svårt ibland, och då finns det ju tabletter som hjälper till på traven, tar bara tabletter om det är en medicin jag måste ta tillexempel pollentabletter eller migräntabletter om den mynnar ut så jag ligger helt handikappad å inte ser något. då tar jag till tabletter, men aldrig annars..

Men nu hörrni ska jag lägga mig och vila lite granna, ska se på efterlyst å se om de hänt något i världen som vanligt...

Håll ut som sagt, ni får se kortet på ljuset i morgon :) med en beskrivning av hur jag gjort med..

Pussar <3

Sängliggande

Denna dagen har inte vart min dag över huvud taget... Anledningen till detta är ju mitt besök på Ungdomsmottagningen. besöket resulterade i en stor chock, men inte av någon anledning till att jag är sjuk, utan för att jag satte in spiral istället för dessa dumma jobbiga piller jag aldrig kommer ihåg att ta..

Sedan har jag istort sätt legat i sängen hela dagen med kramper å gråtit å saknat jonas något otroligt, hade velat ha massor av kärlek å massor av närhet. det hade jag behövt idag.

Dock är det svårt, han befinner ju sig hundra mil ifrån mig men jag får klara mig på den lilla kärlek jag får genom telefonen, dock får han mer kärlek än jag... haha kanske är så det är :)

Men nu hörrni ska jag snart lägga mig och sova igen.. För i morgon blir det plugg i massor hoppas jag. men vi får se hur det går..

Pussar <3

morgon stund har guld i mun

men inte idag inte...

Min dag började inte bra direkt.. Jag ska nämligen till Ungdomsmottagningen, men jag hade ju glömt att hämta ut allt på apoteket... INGET BRA... viste ju inte om det var beställningsvara eller om dom hade det hemma.

Jag fick klockan 9 slänga på mig kläderna, gå till apoteket på torget, de visade sig att dom inte öppnar förens vid halv 10, snabba sig till bussen som precis kom till hållplatsen och åka ner till stan, och hoppas att de hade öppnat där.. Det hade dom som tur var, och det var ingen beställningsvara heller. jag hade tur.. Saved by the bell skulle man kunna säga.. Så nu sitter jag vid datorn och tar det lungt lite innan jag skall åka ner till stan igen om en halvtimme.. ska inte vara på Um förens vid halv 12... sen får vi se hur fortsatta dagen går, de ska nog gå att skriva på rapporten tror jag iaf, om inte magen spökar allt för mycket :)

Hörs sedan..

puss puss<3

Jönköping here i come

Nu ska ni få höra!!

JAG HAR KOMMIT IN PÅ HISTORIA I JÖNKÖPING!!!! dock med en bakhake.. de börjar inte förens vecka 44.. altså i november vilket i sin tur innebär att jag måste ha 2 månaders extra jobb i sommar..

Denna tanke gör mig givetvis glad, jag kom in på det jag ville men jag blir lessen och stressad över att inte veta om ja har något extra arbete dessa 2 månader.. Något man eller jag tycker man ska ha för att kunna fortsätta plugga så man klarar sig.. men om jag ser det såhär, november sen december.. sen är det ju vår och det ljusnar sedan är det helt plötsligt sommar och jobb igen. Så tiden lär väl gå snabbt men dedär jobbet altså.. de är något jag måste hitta.

I värsta fall, eller jaa om ja nu ite kan va på färghuset så får jag väl kolla om det fungerar på helger, eller om jag kan hoppa in och vikariera på skolor i 2 månader istället.. får ju göra allt för att få jobb känns det som.

Men snart är det pyssel helg, jag håller just nu på att kopierar massa mallar å grejer för fina kort :) så jag längtar :) ska bli såå härligt. Men nu blir et plugg och lägenhetsletande igen :)

pusssar <3

skolan tar knäcken på mig

Skolan tar just knäcken på mig, därav blir det inte alls mycket skrivet här, lever i böckernas och målningarnas värld just nu.. Allt blir lidande, till och med mina matvanor, blir att jag inte alls äter så ofta, oftast inget alls om jag ska vara ärlig.

Jag har som sagt mycet i skolan just nu, av en anledning egentligen eller ja kankse två.. Kulturverket har krockat med allt vilket gör att jag ligger efter, men den största anledningen just nu är nog att det för min del är stress med att få in allt innan skolan slutar för att jag skall flytta hem, jag har nämligen komit in i Jönköping och flyttar hem under sommaren..

Tyvärr är det så, men jag är ändå glad. Jag vet att jag lämnar många nya bekantstaper här uppe, men det är absolut ingenting som skall hindra mig från att tappa kontakten med dessa helt underbara människor!! Min dörr kommer stå öppen för alla!! Det samma gäller telefonen, bara slå en pling när som och jag kommer oavsett om det är tusen mil mellan, men jag kommer. Sådan vännskap kan man aldrig ha för mycket av och inte heller mista för allt i världen. Dessa människor vet vilka de är och de vet även vad de betyder för mig, känns dumt att flytta, men jag hoppas många förstår varför med. I will never forgot about you!

Om två veckor är det pysselhelg me älskade julia :) Längtar redan tills man får sitta utan att känna sig tyngd av något annat, å bara pyssla å prata hela dagarna :) Hoppas ju på att kunna göra något fint halsband eller så till syrrans student, å scrappa lite:)

Men nu ska jag faktist sätta mig och försöka pyssla ihop lite armband som gått sönder..
Pussar <3

Kontakta mig på: [email protected]

» Dagar till Sommarlov/Jobb

Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0